Oma’s appeltaartcake

oma's appeltaartcakeIn deze onrustige coronatijd is er niks zo fijn en geruststellend als het bakken van iets lekkers. En omdat je de cake zelf bakt weet je dat er alleen gezonde ingredi毛nten in zitten en geen kunstmatige toevoegingen. Aan deze “oma’s appeltaart” cake is geen geraffineerde suiker toegevoegd en door het boekweitmeel is de cake glutenvrij en daardoor ook geschikt voor mensen met glutengevoelige darmen. Bovendien smaakt hij heerlijk 馃檪 Geniet er van!

Ingredi毛nten:

Hout 路聽聽聽聽聽聽聽 het sap van een halve citroen

路聽聽聽聽聽聽聽 1 dessertlepel wijnsteenbakpoeder

Vuur 路聽聽聽聽聽聽聽 200 gram boekweitmeel

路聽聽聽聽聽聽聽 geraspte schil van een halve citroen

Aarde 路聽聽聽聽聽聽聽 2 grote of 3 kleine appels

路聽聽聽聽聽聽聽 200 gram kokosolie

路聽聽聽聽聽聽聽 3 eieren

路聽聽聽聽聽聽聽 4 eetlepels agavesiroop

路聽聽聽聽聽聽聽 100 gram rozijnen

路聽聽聽聽聽聽聽 1 theelepel kaneel

Metaal 路聽聽聽聽聽聽聽 snufje kardemompoeder
Water 路聽聽聽聽聽聽聽 snufje zeezout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kokosolie langzaam smelten in een pan. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de citroen doormidden en rasp de citroenschil, pers het sap en roer dit door de appelstukjes. Voeg de rozijnen toe. Klop de eieren in een kom en mix ze met de gesmolten kokosolie en de agavesiroop. Meng daar het boekweitmeel, de kruiden, het snufje zeezout en de wijnsteenbakpoeder doorheen. Roer er als laatste de appelstukjes met de rozijnen door. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 55 tot 60 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een sat茅prikker in te prikken (als die schoon blijft is de cake gaar).