Oma’s appeltaartcake

oma's appeltaartcakeIn deze onrustige coronatijd is er niks zo fijn en geruststellend als het bakken van iets lekkers. Je kunt zonder schuldgevoel genieten van deze “oma’s appeltaart” cake want er is geen geraffineerde suiker aan toegevoegd. En door het boekweitmeel is de cake glutenvrij en daardoor ook geschikt voor mensen met glutengevoelige darmen. Bovendien smaakt hij heerlijk ūüôā Geniet er van!

Ingredi√ęnten:

Hout                   het sap van een halve citroen                                                                                                                               1 dessertlepel wijnsteenbakpoeder
Vuur                   200 gram boekweitmeel                                                                                                                                           geraspte schil van een halve citroen (liefst biologisch)
Aarde                 3 appels                                                                                                                                                                           200 gram kokosolie                                                                                                                                                   3 eieren                                                                                                                                                                           4 eetlepels agavesiroop (naar smaak)                                                                                                               100 gram rozijnen                                                                                                                                                      1 theelepel kaneel
Metaal              snufje kardemom
Water                 snufje zeezout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de kokosolie langzaam smelten in een pan. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de citroen doormidden en rasp de citroenschil, pers het sap en roer dit door de appelstukjes. Voeg de rozijnen toe. Klop de eieren in een kom en mix ze met de gesmolten kokosolie en de agavesiroop. Meng daar het boekweitmeel, de kruiden, het snufje zeezout en de wijnsteenbakpoeder doorheen. Roer er als laatste de appelstukjes met de rozijnen door. Doe het mengsel in een ingevette cakevorm en bak ongeveer 55 tot 60 minuten in de oven. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken (als die schoon blijft is de cake gaar).