Yin yoga

Yin yoga DongenYin yoga

Yin yoga is een rustige maar intensieve vorm van yoga die vooral uit zittende en liggende houdingen bestaat. De houdingen werken vooral op je bindweefsel, pezen en gewrichten. Yin yoga maakt deze sterker en soepeler en zorgt ervoor dat ze beter van voedingsstoffen worden voorzien. De houdingen kunnen je ook helpen bewuster te worden van je lichaam en beter te leren voelen. Bij alle Yin-houdingen worden bepaalde meridianen (energiebanen) in je lichaam gestimuleerd waardoor de Qi (energie) beter kan stromen. En dat is volgens de Chinese Geneeskunde de basis voor een goede gezondheid.

“Bij yin yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar gebruik je de houding om in je lichaam te komen”

Stilte

Bij Yin yoga zoek je de stilte in jezelf op doordat je vaak wat langer in een houding blijft dan bij andere vormen van yoga. Daardoor is het ook een vorm van mindfulness en bewegende meditatie. Wanneer je in een houding onrustig wordt of weerstand voelt leer je om bij het gevoel te blijven en alles er te laten zijn wat zich aandient. Bij Yin yoga geef je je over aan de houding en laat je de zwaartekracht haar werk doen waardoor er ruimte komt om los te laten. Voor veel mensen is het dagelijks leven behoorlijk Yang. We hebben te maken met onrust, een overdaad aan prikkels en we moeten vooral heel veel. Op zich is stress niet erg zolang er ook genoeg momenten van rust en ontspanning zijn. Omdat in een Yin yogales volop ruimte is voor verstilling en ontspanning kunnen je lichaam en geest weer herstellen en opladen.

Over de lessen

Elk lichaam is uniek. Het gaat er bij Yin yoga dan ook helemaal niet om hoe lenig je bent of hoe een houding eruit moet zien. Het gaat om bewust worden van je lichaam waardoor je op een zachte en milde manier je grenzen kunt verkennen en misschien verleggen. Ik wil in mijn lessen een veilige en geborgen sfeer scheppen waarin je jezelf mag zijn. Het maakt niet uit of je al ervaring met yoga hebt, iedereen kan Yin yoga doen! Ik werk met kleine groepen en ik houd rekening met ieders mogelijkheden en uitdagingen. In elke les doen we een ademoefening of meditatie en we sluiten af met een liggende ontspanning. De lessen duren vijf kwartier.

Privéles

Heb je behoefte aan een-op-een begeleiding? Individuele yogales is fijn als je beginner bent maar ook als je verdieping zoekt in je yoga beoefening. Of misschien heb je ergens last van waar je met yin yoga aan zou willen werken. Mijn achtergrond in de Chinese Geneeskunde helpt om de houdingen af te stemmen op jouw wensen en klachten. Yin yoga is heel ontspannend en helpt je meer te luisteren naar je eigen lichaam. De privéles duurt vijf kwartier. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar praktijklathyrus@outlook.com

Lestijden
Woensdag          09.30-10.30 uur – yoga voor ouderen  (in De Cammeleur- aanmelding via                                       SWOD Dongen)
Donderdag         20.00-21.15 uur – yin yoga  (Sint Josephstraat 119 – kleine groep)

Locatie yoga voor ouderen
De Cammeleur
Hoge Ham 126 in Dongen

Locatie yin yoga
Sint Josephstraat 119 in Dongen

Prijs yin yogalessen
€ 90,- voor een 10 lessenkaart                                                                                                                            € 10,- voor een losse les                                                                                                                                         € 40,- voor een privéles

Wil je proberen of yin yoga bij je past? Wees welkom voor een gratis proefles! Weet je het na de gratis proefles nog niet helemaal zeker, dan is het mogelijk om nog een aantal keer een losse les te volgen.

Voor meer informatie over de yogalessen of om je aan te melden voor een proefles: stuur een mailtje naar praktijklathyrus@outlook.com of bel: 06-27975253